Lesene brunarice in vrtne hiške predstavljajo praktično in hkrati estetsko poživitev vsakega vrta ali dvorišča.  Uporabljajo se v različne namene – za preživljanje prostega časa, shranjevanje orodja, igrač, športne opreme, manjših strojev in ozimnice ter kot kotiček za otroško igro ali kot zunanja savna. Ne glede na to, za kateri namen potrebujete vrtno hišo, boste pri nas našli primerno rešitev po ugodni ceni.

Brunarice & Vrtne hiške

Brunarice in vrtne hiške brez gradbenega dovoljenja

Večje bivalne brunarice in vrtne hiške

Izgradnja in ureditev vrtne ute

Uresničitev sanj o čudoviti leseni hiški na vrtu ali dvorišču se prične z idejno zasnovo. Pri tem je pomembno, da videz vrtne hiške sklada s celotno zasnovo hiše in preostale okolice. V slovensko krajino se lepo podajo lesene ute, ki se zlijejo z okoliško naravo.  Vrtne hiške iz naše ponudbe so narejene iz visokokakovostnega lesa nordijske smreke, ki ga odlikuje dolga življenjska doba, zato imajo kar 5 let garancije. V kolikor nimate lastnih idej za ureditev vrtne hiške, si lahko ogledate bogat nabor naših majhnih in velikih brunaric, lahko pa nam tudi pošljete svoje želje za izdelavo vrtne hiške po naročilu.  

Brunarice in vrtne hiške brez gradbenega dovoljenja

Za enostavne objekte s površino do 20m2, po slovenski zakonodaji ne potrebujete pridobitve gradbenega dovoljenja. Na naši spletni strani lahko najdete vrsto malih brunaric, vrtnih hišk in vrtnih lop, ki ustrezajo omenjenim kriterijem.

Po naših izkušnjah, pa tudi za večje vrtne objekte s površino nad 20m2 postopki pridobivanja gradbenega dovoljenja niso tako zahtevni, kot za bivalne objekte. Pred naročilom brunarice ali vrtne ute, vam vedno svetujete, da se o pogojih pridobitve gradbenega dovoljenja pozanimate na vaši upravni enoti.

Večje bivalne brunarice in vrtne hiške

Za vrtne hiške z večjo površino, se stranke običajno odločijo, ko želijo imeti dodaten prostor za preživljanje prostega časa, urediti pisarno izven hiše, ali pa želijo imeti dodatno sobo za goste. Bivalne brunarice in vrtne hiške zato potrebujejo dodatno izolacijo – običajno strankam predlagamo 10cm kamene volne, ki je odličen toplotni izolator, ter cenovno ugodna rešitev. Za okna se izbere 2 ali 3 slojno zasteklitev. Prav tako na željo strank uredimo električno napeljavo in/ali vodovodni priključek.

V zadnjem času strankam priporočamo, da za večje bivalne brunarice in vrtne hiše izberejo sistem skeletne gradnje, ki zagotavlja daljšo življenjsko dobo, hitrejšo postavitev z vključenimi priključki, za primerljivo ceno običajnih brunaric.

Brunarice s shrambo

Lesene brunarice s shrambo so lahko praktičen podaljšek garaže ali pa samostojna enota za shranjevanje orodja, kosilnic, koles, žara, vrtnih stolov, kurjave, bazenske opreme in drugih predmetov. Ker gre za razmeroma preproste objekte, so vam tovrstne vrtne ute na voljo po ugodni ceni. Vrtne lope za shranjevanje imajo lahko enojna ali dvojna vrata, glede na to, kako velike predmete nameravate shranjevati v njih. Vrtne ute za orodje omogočajo tudi različno število in postavitev oken, ki zagotavljajo svetlobo v prostoru. Ker gre za majhne lesene hiške, jih lahko postavite brez gradbenega dovoljenja.

Brunarice z verando ali s teraso

Brunarice s teraso omogočajo sproščeno preživljanje prostega časa na vrtu z družino ali prijatelji. Odločite se lahko za brunarice s odprto ali pokrito teraso. Slednje so pri kupcih še posebej priljubljene, saj nudijo zaščito pred vremenskimi vplivi. Na teraso lahko postavimo vrtno garnituro, žar, otroška igrala ali bazen. Izbirate lahko med številnimi modeli brunaric s teraso, ki se razlikujejo po postavitvi elementov, tlorisu in dimenzijah.

Kontaktni obrazec