Otroška igrala so neizogibna oprema vsakega doma z otroci. So izrednega pomena za ustrezen razvoj naših otrok. Zunanja igrala ponujajo številne možnosti uporabe in krepijo tako gibalne sposobnosti, kot tudi otroško domišljijo. V spletni trgovini vrtneute.si najdete najboljšo ponudbo lesenih igral za otroke v Sloveniji. Odlikujejo jih vrhunska kakovost, hitra dostava in neprekosljive cene. Vsa naša otroška igrala so narejena iz nordijske smreke in ustrezajo vsem zahtevanim standardom varnosti in kakovosti, kar izkazujejo tudi s certifikatom. Naši strokovnjaki vam bodo z veseljem svetovali pri izbiri ustreznih zunanjih igral za otroke.

Kako kupiti otroška igrala, ki bodo ustrezala željam otrok in staršev?

Za lesena igrala se starši odločajo iz različnih razlogov: svojim otrokom želijo ponuditi zabavno preživljanje prostega časa v domačem okolju, jih želijo motivirati za preživljanje časa izven notranjih prostorov doma. V naši ponudbi boste našli veliko izbiro zunanjih lesenih otroških igral, od lesenih gugalnic do otroških plezalnih stolpov in peskovnikov. Pri izbiri zunanjega igrala za otroke pa ne pozabite upoštevati tudi mnenja otrok. Vprašajte jih, na katerih igralih se najraje igrajo na igrišču in jim poizkusite priskrbeti čim bolj podobna igrala. Tako boste zagotovili, da bodo otroci vaša domača zunanja igrala zagotovo z veseljem uporabljali. V naši široki ponudbi otroških igral s certifikatom boste brez dvoma našli pravo igralo za vaše otroke.

Lesene otroške hiške, plezalni stolpi in otroški tobogani

Otroške vrtne hiške, še posebno v kombinaciji z zunanjim toboganom, so najbolj vsestransko zunanje igralo. Otroška hiška in tobogan namreč ponujata neskončno možnosti preživljanja prostega časa, ki bo dodobra zaposlilo vaše otroke.

Otroške hiške so zelo vsestransko igralo. Otroci jih lahko namreč uporabljajo na različne načine. Lahko na primer prirejajo druženja s prijatelji ali sorojenci in drugimi otroci, v njih se lahko tudi skrivajo med igranjem skrivalnic. Hiška je lahko tudi odličen prostor za shranjevanje otroških igrač, ki bi vam sicer delale zmedo in nered v hiši. 

V kombinaciji z zunanjim toboganom pa hiška ponuja še več možnosti zabave. V kombinaciji s plezalnim sistemom, s katerim pride otrok na vrh tobogana, in vrvično-lesenim mostom, ki povezuje tobogan in hiško, je taka kombinacija idealna za krepljenje gibalnih sposobnosti otrok. S tako kombinacijo lahko otroci, na primer, krepijo oprijemalne gibe rok in nog, koordinacijo med rokami in nogami, most iz lesa in vrvi, ki povezuje tobogan in hiško, pa pomaga pri pridobivanju in krepljenju ravnotežja.

Odlična izbira za zelo aktivne otroke pa je nedvomno igralni stolp, ki povezuje tako zunanji tobogan kot gugalnice. Gugalnica in tobogan bosta vaše otroke nedvomno zabavala več ur dnevno. 

Prilagajanje igral potrebam vaših otrok

Ker se zavedamo, da vsem otrokom niso všeč iste stvari, lahko naše standardne modele otroških igral dopolnite po vaših željah in željah vaših otrok. Ponujamo namreč veliko dopolnitvenih elementov, ki omogočajo prilagajanje naših igral vašim potrebam.

Na kaj moramo biti pozorni pred nakupom otroških igral

Prva skrb je nedvomno varnost otrok. Pomembna je pri vseh igralih, še posebno pa pri tistih, kjer je največja možnost padca z višine. Tako nevarnost navadno predstavljajo predvsem gugalnice. Zato pri nakupu igral ne pozabite na nakup oziroma pripravo primerne podlage, ki bo poskrbela za varno igro vaših otrok.