Guganje je med otroci, pa tudi med odraslimi, zelo priljubljena aktivnost. Je zelo preprosta aktivnost, ki bo vaše otroke zabavale dolgo časa in v različnih obdobjih odraščanja. V spletni trgovini vrtneute.si najdete najboljšo ponudbo lesenih gugalnic za otroke v Sloveniji. Odlikujejo jih najboljša dostava, vrhunska kakovost in neprekosljive cene. Vse naše otroške gugalnice so narejene iz nordijske smreke in ustrezajo vsem zahtevanim standardom varnosti in kakovosti, kar izkazujejo tudi s certifikatom. Naši strokovnjaki vam bodo z veseljem svetovali pri izbiri ustrezne lesene gugalnice za otroke.

Kako izbrati leseno gugalnico, ki bo ustrezala potrebam in željam otrok ter željam staršev? 

Za lesene gugalnice za otroke se starši odločajo iz različnih razlogov: svojim otrokom želijo ponuditi zabavno preživljanje prostega časa v domačem okolju ali pa jih želijo motivirati za preživljanje časa izven notranjih prostorov doma. V naši ponudbi boste našli vse tipe lesenih otroških gugalnic, od gugalnic, primernih za dojenčke, do gugalnic s krožniki. Pri izbiri vrtne gugalnice pa ne pozabite upoštevati tudi mnenja otrok. Vprašajte jih, na katerih gugalnicah se najraje gugajo na igrišču in jim poizkusite priskrbeti čim bolj podobno vrtno gugalnico. Tako boste zagotovili, da bodo otroci vašo domačo zunanja gugalnico zagotovo z veseljem uporabljali. V naši široki ponudbi lesenih gugalnic za otroke s certifikatom boste brez dvoma našli pravo gugalnico za vaše otroke.

Preproste lesene gugalnice in gugalnice s krožniki

Gugalnice za otroke so lahko zelo vsestransko otroško zunanje igralo. Različne vrste sedal namreč ponujajo raznovrstne izkušnje guganja. Še boljšo gugalniško izkušnjo pa ponuja kombinacija gugalnice in tobogana. Lesena gugalnica in tobogan namreč ponujata neskončno možnosti preživljanja prostega časa, ki bo dodobra zaposlilo vaše otroke. 

Gugalnice za otroke so lahko zelo vsestransko igralo, zlasti v kombinaciji z drugimi igrali. Otroci jih lahko namreč uporabljajo na različne načine. Lahko na primer prirerajo druženja s prijatelji ali sorojenci in drugimi otroci, saj se na določenih lesenih gugalnica istočasno lahko guga več otrok. Če pa je gugalnica povezana z otroško hiško ali igralnim stolpom, pa se lahko tudi skrivajo med igranjem skrivalnic. 

V kombinaciji z zunanjim toboganom pa gugalnica ponuja še več možnosti zabave. V kombinaciji s plezalnim sistemom, s katerim pride otrok na vrh tobogana, je taka kombinacija idealna za krepljenje gibalnih sposobnosti otrok. S tako kombinacijo lahko otroci, na primer, krepijo oprijemalne gibe rok in nog, koordinacijo med rokami in nogami. 

Odlična izbira za zelo aktivne otroke pa je nedvomno igralni stolp, ki povezuje tako zunanji tobogan kot gugalnice. Gugalnica in tobogan bosta vaše otroke nedvomno zabavala več ur dnevno.

Prilagajanje gugalnic potrebam vaših otrok

Ker se zavedamo, da vsem otrokom niso všeč iste stvari, lahko naše standardne modele gugalnic za otroke dopolnite po vaših željah in željah vaših otrok. Ponujamo namreč veliko dopolnitvenih elementov, ki omogočajo prilagajanje naših gugalnic vašim potrebam. 

Na kaj moramo biti pozorni pred nakupom vrtne gugalnice

Prva skrb je nedvomno varnost otrok. Pomembna je pri vseh igralih, še posebno pa pri tistih, kjer je največja možnost padca z višine. Tako nevarnost navadno predstavljajo predvsem gugalnice. Zato pri nakupu gugalnice ne pozabite na nakup gugalnice s primernim sedalom za starost vašega otroka in pripravo primerne podlage, ki bo poskrbela za varno igro vaših otrok.  

Našo bogato ponudbo zunanjih gugalnic sestavljajo izključno otroške gugalnice s certifikatom, zato je varna otroška igra zagotovljena.