Vrtna lopa spada pod “obvezno opremo” vsake hiše. Kolesa, orodje, kosilnica vse to lahko brez težav shranite na enem mestu. Vse naše vrtne lope za shranjevanje in lope za delavnice so visokokakovostne brunarice, pakirane v ploski embalaži. Kot vsi naši ostali leseni vrtni objekti, so narejene brez kompromisov. Te večfunkcijske lope za shranjevanje in lope za delavnice so narejene iz prvovrstne nordijske smreke. Nudijo vam dodatni prostor, ki ga potrebujete za vaš najnovejši projekt »naredi si sam« ali pa prostor, kamor lahko shranite vaša kolesa, orodje in vrtno opremo.

Vrtne lope so zelo vsestransko uporaben dodatek, ki popestri vaš vrt in vam olajša shranjevalno stisko. V vrtne lope tako lahko shranjujete vse od vrtnega orodja in strojev do koles, za katere je zmanjkalo prostora v garaži.

Lesene lope lahko zaokrožijo izgled vašega vrta. Lope z nadstreškom vam lahko nudijo čudovito zavetje, kamor lahko, na primer, postavite vrtno pohištvo, znotraj lope pa si uredite shrambo ter si tako ustvarite prijeten zunanji prostor za preživljanje prostega časa, nadstrešek pa vas ščiti pred različnimi vremenskimi pojavi. Pri izbiri vrtne lope pa bodite tudi pozorni na naklon strehe pri lopi in nastrešku. Izberite tako, ki ima streho z naklonom, ki omogoča enostavno odtekanje vode. Če speljete deževnico v zbiralnik deževnice pa pridobite tudi vodo za zalivanje vašega vrta. V primeru, da izberete lopo z ravno streho, pa boste za odtekanje vode morali poskrbeti sami. Tudi v tem primeru lahko vodo speljete v zbiralnik deževnice.

Lope s pločevine so najbolj ugodna rešitev za shranjevanje odvečnih stvari. So enostavna začasna ali trajna rešitev težav s pomanjkanjem prostora.

Na kaj morate torej biti pozorni ob odločitvi in nakupu vrtne lope?

Vedno imejte v mislih najprej namen vaše vrtne lope. Ali jo boste uporabljali samo za shranjevanje ali bo predstavljala dodatni zunanji prostor za preživljanje prostega časa? Če jo boste uporabljali za preživljanje prostega časa, potem lopa obvezno potrebuje nadstrešek, ki vas bo ščitil pred vremenskimi vplivi, ne pozabite pa tudi na prostor za shranjevanje vrtnega pohištva.

Če pa bi lopo uporabljali predvsem za shranjevanje vrtnega orodja, strojev, različnih semen in drugih stvari, ki jih potrebujete za urejanje vrta in okolice hiše, potem zadošča že preprosta lopa s streho z naklonom, brez dodatnega nadstreška. Tako boste namreč na vrtu prihranili kar nekaj prostora, ki ga lahko namenite vrtnim rastlinam ali pa morda zraven postavite leseno otroško igralo za zabavo vaših otrok.