Vrtne lope so nepogrešljivi leseni objekti na vsakem vrtu ali dvorišču. V njih lahko varno shranjujemo kosilnice, kolesa, vrtno orodje, samokolnice, lahko pa jih uporabimo tudi za shranjevanje drv, peletov in sadja. Nekoliko večje vrtne lope z okni odlično služijo tudi kot prostor za delavnico.

Izdelava vrtne lope

Velik del lesenih vrtnih lop izdelujemo po meri, saj lahko tako v največji meri ugodimo željam. Na strani vam predstavljamo nekaj vzorčnih modelov, ki naj vam bodo v navdih pri načrtovanju lastne vrtne lope. Pri izdelavi vrtne lope vam lahko izbirate med lesenimi vrtnimi lopami ali vrtnimi lopami iz pločevine. Poseben tip vrtnih lop so lope z nadstreški, ki preprost objekt spremenijo v vrtno hiško za sproščanje.

Lesene vrtne lope

Ob besedi »vrtna lopa« verjetno najprej pomislimo na tiste iz lesa. So zelo praktični, a hkrati estetski pomožni objekti, ki se lepo vključijo v okolico. Za izdelavo lesene vrtne lope uporabljamo prvovrstni les nordijske smreke, ki ga odlikuje odpornost na neugodne vremenske vplive in dolga življenjska doba. Ker verjamemo v njihovo neprekosljivo kakovost, vam nanje nudimo kar 5 let garancije. Tako pločevinaste kot lesene vrtne lope so odpremljene z žlebovi, ki jih lahko speljete v zbiralnik deževnice za zalivanje rož. V kolikor živite v krajih z večjo količino snežnih padavin, vam priporočamo, da izberete streho dvokapnico oz. streho z naklonom, na kateri sneg ne bo zastajal. V primorskih krajih pa se odlično obnesejo tudi vrtne lope z ravnimi strehami. 

Lesene vrtne lope z nadstreškom

V kolikor vaše vrtne lope ne bi uporabljali zgolj za shranjevanje orodja in naprav, temveč bi v njej radi preživljali tudi svoj prosti čas na vrtu, vam priporočamo izbiro vrtne lope z nadstreškom. Tako boste po končanem delu na vrtu lahko sedeli na vrtnih stolih, si morda kaj spekli na žaru in uživali v rezultatih opravljenega dela. Nadstrešek vas bo ščitil pred vremenskimi nevšečnostmi, zato vam tudi nenadna poletna nevihta na bo pokvarila razpoloženja. V vročih poletnih dneh vam nadstrešek nudi zatočišče pred žgočo vročino in omogoča kakovostno preživljanje časa otrok in odraslih na vrtu. Vaša vrtna lopa tako postane prava vrtna hiška za sproščanje.

Vrtne lope – cenik

Cena vrtne lope je seveda dejavnik, ki ga pri odločitvi za nakup ne gre zanemariti. Ob tem se velja najprej vprašati, za kakšen namen potrebujete vrtno lopo. V kolikor potrebujete zgolj manjši objekt za shranjevanje, vam priporočamo cenovno ugodne vrtne lope iz pločevine. Za kupce, ki cenijo naravne materiale in skladen videz, bodo lesene vrtne lope verjetno najboljša izbira. V kolikor pa želite vrtno lopo, ki bo namenjena tako shranjevanju stvari kot tudi preživljanju prostega časa, vam bodo vrtne lope z nadstreškom najbolj pisane na kožo. Cenik vrtnih lop vam je na voljo ob slikah izdelkov, za ceno vrtne lope po meri pa nam pošljite povpraševanje, na katerega se bomo z veseljem odzvali v najhitrejšem možnem času.

Vrtne lope iz pločevine

Vrtne lope iz pločevine odlikuje nizka cena in dolga življenjska doba. S svojim modernim dizajnom se lepo podajo tudi k moderni arhitekturi. Njihovo vzdrževanje je zelo enostavno, saj ni potrebno redno obnavljati barvnega premaza kot pri lesenih vrtnih lopah. Vaše orodje, naprave, kolesa in vrtno pohištvo varujejo pred zunanjimi vremenskimi vplivi. Vgrajeni zračniki preprečujejo zastajanje vlage v prostoru. Vgrajena imajo drsna vrata, ki omogočajo najenostavnejše odpiranje. Dimenzije vrtne lope iz pločevine v celoti prilagodimo vašim potrebam. Montaža takšne vrtne lope je enostavna in jo lahko opravite tudi sami.